Magenaoshi - Stojánek na bambusovou metličku "Chasen"
Kód: 254Související produkty
Detailní popis produktu
Stojánek na metličku chasen "magenaoshi" je součástí tradiční přípravy čaje Matcha, kterého vznik se datuje do 16 století. Zenový mistr Sen-no-Rikyu, který přinesl toto vysoce sofistikované pití čaje, ovlivnil pohled na japonské čaje v západních zemích. Právě díky tímto obradům získává čaj Matcha popularitu zejména mezi třídou samurajů. Kvůli své sofističnosti, náročnosti pěstování, zpracování a v neposledním řade i ceně, byl tento způsob pití čaje doslova tajnou a privilegovanou záležitostí japonské elity. Teprve ve 21. století zažívá čaj matcha svou revoluci.
Jak si připravit matcha tradičním způsobem?!
Usuča - řidší, "slabší" čaj
Pomocí bambusové lžičky chasaku nasypte část čaje do čajové misky chawan. Plné chasaku = přibližně 1 g matcha. Na přípravu usuči použijte 2 g matcha a zalijte ji vodou teplou maximálně 70 °C. Čaj a vodu intenzivně šlehejte bambusovou metličkou - chasen. Doporučujeme provádět rukou pohyby ve tvaru písmene "M".
Koiča - silný, hustý čaj
Pro silnější čaj zvaný koiča použijte 3-4 lžičky chasaku nebo 2 čajové lžičky čaje na 40 ml vody o maximální teplotě 70 °C. Koiča má hustší konzistenci a míchá se v čajové misce chawan bambusovou metličkou chasen jemnými krouživými pohyby.
Pro přípravu tradičním způsobem Vám doporučujeme naše vyšší třídy Matcha Premium a Matcha Ceremony.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Matcha Tea |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Se značkou Matcha Tea úzce spolupracujeme již od roku 2012. Od té doby se vyprofilovali jako jeden z největších dovozců čaje matcha do Evropy. Představili moderní způsob pití a jednoduchý způsob přípravy. Přišli s retailovým balením ve 2g sáčcích, které zachovává čerstvost čaje. Jejich přístup k produktu je od začátku extrémně poctivý a to nás na nich baví. Každá šarže matcha putuje nejdříve do certifikované laboratoře na chemicko biologické testy a až teprve potom je čaj zabalen ve vlastní bio certifikované balírně a distribuován. Výsledky těchto testů jsou pravidelně zveřejňovány.