V čem se naše čaje liší od ostatních pečených čajů na trhu?

Chtěli jsme, aby naše čaje chutnaly tak, jak si na ně vzpomínáme z dětství.

Pouze pečlivá příprava ovocné směsi před pečením, správný poměr ovoce, cukru a vybraného koření zaručí konstantní kvalitu a chuť. Každá sklenička je ručně plněná tak, aby se zajistil tento správný poměr. Dalším důležitým bodem je také vhodná kombinace ovoce pro každou jednotlivou příchuť. Různé ovoce má různý tzv. "bod rozpadu" a ještě aby to nebylo moc snadné, i jinou teplotu pečení. Potřebujeme, aby ovoce dostatečně s cukrem zkaramelizovalo, ale zároveň, aby se nerozpadlo. Tímto způsobem se náš pečený čaj dokonale zakonzervuje a my nemusíme při výrobě použít žádná umělá barviva či konzervanty.

 

Žádná přesnídávková konzistence, ale hezky celé ovoce.

Většina výrobců tento postup nedodržuje. Jednoduše zmixují ovoce s kořením a s cukrem, které se většinou rozvaří a výsledkem je textura pečeného čaje připomínající spíš dětskou přesnídavku. Ve většině případů tak musejí výrobci sáhnout ještě po umělých konzervantech a barvivech. Proto se při koupi pečeného čaje pečlivě podívejte na složení na etiketě výrobku, neboť tak velice lehce zjistíte, jestli byl čaj vyroben průmyslovou velkovýrobou anebo se zachováním tradičního řemeslného postupu.

Postavte si naši skleničku s pečeným čajem proti světlu, a uvidíte, že ovoce zůstalo krásně celé a kolem je čirá tekutina zbarvená barvou použitého ovoce. V tom se naše čaje liší od většiny jiných výrobců. Po zalití vodou se voda nádherně zbarví a ovoce klesne na spodek šálku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz