Ledový drink

Pečený čaj "na ledu"?!

Většina našich zákazníků zná pečený čaj jen v jeho klasické přípravě – zalitím horkou vodou. Další možností je ale samozřejmě i jednoduše zalít koncentrát pečeného čaje studenou vodou či jemně perlivou minerálkou a přidat do sklenice pár kostek ledu. Získáte tak skutečně originální osvěžující letní drink.

Můžeme ho znovu připravit z našich malých jednorázových balení o obsahu 60 ml. Obsah lahvičky jednoduše vylijeme/vysypeme do skleničky, zalijeme studenou vodou a přidáme pár kostek ledu. Na tento obsah koncentrátu pečeného čaje doporučujeme 200 ml studené vody či jemně perlivé minerálky + led. Doporučujeme zakápnout ještě limetkou či citronem a pro dokonalost můžeme přidat lístky čerstvé máty. 

Pokud použijete naše velké ekonomické balení pečeného čaje tak doporučené dávkování na 200 ml je jedna polévková lžíce ovoce a 2 polévkové lžíce šťávy. Z jednoho balení tak připravíte 7 - 9 šálků ledových drinků.

 

Tip! Vyzkoušené příchutě pro ledový pečený čaj.

Pro přípravu ledových nápojů z pečeného čaje doporučujeme použít tmavší druhy ovoce, jako např. Borůvky s kardamonemČerný rybíz s kardamonemOstružinu s kardamonem, či Bezinky se skořicí, a to zejména kvůli barvě drinku. Výborný je však i Citron se zázvorem (jemně nahořklý z kůry), či Švestka s badyánem.

Vždy, když je u nás v létě návštěva, ledové drinky z pečeného čaje mají vždy úspěch a všichni jsou příjemně překvapeni.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz